Weekend de ianuarie – Ex Libris, Masca la metrou

Standard

Astazi am fost sa vad o noua piesa a teatrului Masca, la metrou. Premiera poarta numele de „Ex Libris”, fiind un spectacol de statui vivante sustinut de noua generatie de actori ai teatrului Masca. Piesa s-a jucat la metrou Unirii 1 si cuprinde trei momente a cate 7-10 minute fiecare. Fiecare moment surprinde si insufleteste secvente din carti celebre, cu personaje in tonuri alb-albastre, miscandu-si cu grija „impietrirea”.

Cu toate ca sunt o mai mare fana a teatrului in sensul sau mai clasic – actori care interactioneaza verbal, fir epic clar definit, ma duc cu placere la piesele de statui vivante sau cele de teatru gestual ale teatrului Masca! Statuile vivante au aparut in piese lor de mult timp, imi amintesc ca se jucau „Statuile” la metrou si acum 3-4 ani cand eram eu la facultate, insa in ultimul timp noi piese de acest gen apar la Masca.

Iata cum incepe descrierea acestei piese, pe blogul teatrului Masca: „Misterioase, cartile se deschid numai celor care vor sa inteleaga, celor care vor sa stie cum, de ce si pentru ce traiesc. Adesea, ca o cheie care descuie porti interzise, ele poarta pe pagina de garda un desen marunt care cuprinde intreaga fiinta a cartii.”

Cateva poze de la eveniment:

Photobucket Photobucket Photobucket

Photos by mishu88.

Un răspuns »

  1. Pingback: “Ex Libris”, o clipă de fericire şi uimire | Teatrul Masca Blog

Lasă un comentariu