Colinde vechi si noi

Standard
Colinde vechi si noi

Am primit pe email aceasta invitatie din partea Casei de Cultura a Studentilor si mi s-a parut interesant sa va impartasesc si voua. Iata despre ce este vorba:

„Cu căldură în suflet şi cu voie bună vă invităm, în prag de sărbatori, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti (situată în calea Plevnei 61, sectorul 1). Marţi 13 decembrie 2011 de la ora 19:30 veţi face o călătorie prin muzica secolelor trecute cu grupurile „Trei Parale” şi „Truverii” iar miercuri 14 decembrie  de la ora 20:00 veţi fi încântaţi de cântece tradiţionale de sărbători cu grupul coral „Sound” dirijat de Voicu Popescu. Intrarea este liberă.

TREI PARALE de CRĂCIUN

De Crăciun grupul Trei Parale îşi propune să scoată la iveală arhaicitatea românească şi să readucă omului modern ceea ce a pierdut: bucuria simplă a colindului. Cântările îşi au originea în culegeri ce consemnează vechile cântări ale Crăciunului, dar şi în călătoriile pe care unii dintre membrii formaţiei le-au înfăptuit de-a lungul şi de-a latul ţării. În afară de colinde programul cuprinde cântări bătrâneşti din fluiere ciobăneşti: tilinca, fluier, caval, cântări lirice vocale şi melodii de joc.

Trei Parale grupează tinerii orăşeni atraşi de muzicile vechi specifice spaţiului carpatic si in acelasi timp alătura muzicilor tradiţionale româneşti şi pe cele ale altor popoare ce trăiesc aici (evrei,  ţigani, etc.). Principalul responsabil de concepţia formaţiei este Florin Iordan (fluiere, cobză) etnomuzicolog la Muzeul Ţăranului Român. Acesta şi-a câştigat o bogată  cunoaştere a muzicilor tradiţionale româneşti prin multiple cercetări de teren pe care le-a făcut în lungul şi-n latul ţării.  Îi stă alături Daniel Pop (voce, fluiere, percuţie, drâmbă), muzician cu o bogată experienţă în cântarea muzicilor vechi. Ceilalţi doi membrii ai formaţiei sunt Beatrice Iordan (voce, cobză) şi Dinu Petrescu (percuţie). (http://treiparale.ro)

TRUVERII este un grup de muzică medievală şi tradiţională ce prezintă publicului român muzica veche europeana mai puţin cunoscută acestuia.
Concertele transmit bucuria muzicală de odinioară dar urmăresc şi o linie educaţională a cunoaşterii culturale.
Ceea ce fac TRUVERII este o recuperare şi redescoperire a diversităţii culturale în cadrul identităţii spirituale europene.
Muzica lor se adresează tuturor oamenilor, de la copil la batrân, indiferent de naţionalitate sau condiţie sociale.(http://truverii.blogspot.com). Concertul de colinde şi muzici vechi de sărbători de iarna prezintă o serie colinde din România, Franţa, Anglia, Italia (sec XIV – XVIII), puţin cunoscute publicului roman, dar şi cântece despre miracolul Naşterii Domnului sau cântece de sărbătoare de sfârşit de an.

Corul SOUND a luat fiinţă în anul 1994, ca formaţie corală mixtă a Casei de Cultura a Studenţilor din Bucureşti, având în componenţa sa studenţi şi absolvenţi ai diverselor facultăţi bucureştene. Repertoriul este creat pentru a atrage un public cât mai larg şi se structurează pe lucrări din patrimoniul românesc şi internaţional. Ansamblul parcurge epoci de la muzica medievală la creaţii contemporane şi abordează cu succes lucrări din zona divertismentului muzical, având la activ numeroase premii obţinute în concursuri corale naţionale şi internaţionale. (http://www.choralsound.ro/).”


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s