[internet&softuri] Utile pentru lucrul cu documentele II

Standard

Într-un alt articol de-al meu, primul din seria „Utile pentru lucrul cu documentele” vă povesteam despre niște instrumente pentru a vă ajuta în câteva situații pe care le puteți întâlni în redactarea de documente (diacritice, traduceri, conversie word-pdf și pdf-word).

Astăzi mi-am propus să tratez subiectul creșterii vitezei de lucru  în lucrul cu documentele. Trebuie să lucrăm bine în conținut, dar cum rămâne cu viteza de lucru? Cum o putem mări astfel încât să lucrăm și repede și bine? Vă voi împărtăși mai jos câteva dintre soluțiile găsite sau aplicate de mine:

1. Keyboard Shortcuts sunt scurtăturile cu ajutorul tastaturii echivalente comenzilor de tip click dreapta sau de tip click stânga în bara de meniu a documentelor. Gândiți-vă cât timp ajungeți să scutiți datorită faptului că nu mai trebuie să vă deplasați degetele de pe taste pe mouse și iar pe taste și tot așa. Pe lângă folosirea scurtăturilor, încercați să utilizați la maxim tastatura pentru comenzi (de exemplu, în loc de click stânga pe un ok, puteți folosi ENTER, în loc de mutarea în altă căsuță cu ajutorul mouse-ului, puteți folosi TAB plus săgețelele). Ca un exercițiu, încercați să folosiți cât mai multe comenzi din tastatură cu prima ocazie când veți lucra cu un document. Făcând astfel, eu am reușit ieri să reduc în mod considerabil timpul pentru o sarcină de lucru.

Un ghid complet al scurtăturilor pe care le puteți realiza cu ajutorul tastelor găsiți aici sau la prietenul Wikipedia, pentru aprofundare.

2. Rapid Typing sau creșterea vitezei de tastare, un parametru care vă poate ajuta să scutiți timp prețios. Pentru a vă îmbunătăți în acest caz, vă recomand una sau mai multe dintre următoarele opțiuni:

  • o tastatură bună, ceea ce la mine personal se traduce printr-o tastatură cu taste joase, care se apasă ușor și fără efort și pe care să nu te chinui să citești tastele – condiții de bun simț, dar foarte importante;
  • pentru început recomand o testare a vitezei de tastare, am găsit aici un site unde puteți evalua viteza de testare la texte fără diacritice; cum rapid nu e întotdeauna și corect, e important să urmăriți și procentul cuvintelor greșite;
  • un mod de a îmbunătăți viteza este și scrierea oarbă, fără a vă uita la tastatură;
  • am găsit pe Intuitext soft-ul roDactilo însă nu i-am testat utilitatea;
  • Computerică ne recomandă site-ul Rapid Typing, unde veți găsi mai multe resurse și exerciții;
  • Pe site-ul „Învață singur” găsiți o serie de lecții și un test de tastare cu diacritice;
  • Și, dacă și vouă vă este greu să scrieți cu diacritice, vă recomand o metodă vizuală testată de mine: lipiți pe tastele respective stickere colorate cu literele corespunzătoare;

Sper că v-a fost util micul meu research pe net despre subiect și vă urez spor!

L.E. Un articol foarte cuprinzator legat de utilizarea eficienta a tastaturii gasiti aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s