[educatie/dezvoltare] Top 10 filme educatie (2)

Standard

Asadar, prima serie de 5 filme. Unele scene din filme sunt mai dure, insa de multe ori inspirate din realitate. Pana la urma conteaza povestea de dincolo de acestea!

1. Freedom Writers (an 2007, nota IMDB 7,5) cu Hillary Swank

Regizorul Richard LaGravenese aduce in prim-plan proiectul „The Freedom Writer’s Diaries: How a Teacher and 150 Teens Used Writing to Change Themselves and the World Around Them”, scris de profesoara Erin Gruwell, impreuna cu elevii ei. Ceea ce incep sa scrie elevii „periculosi”este o odisee impotriva ignorantei, a neintelegerii si a fortelor negative din propriile vieti, ce le va deschide ochii si-i va invata sa devina eroii propriilor vieti. Sursa Cinemagia.

Trailer Freedom Writers:

2. The Ron Clark Story (an 2006, nota IMDB: 7,5) cu Matthew Perry

Ron Clark, un profesor idealist si plin de entuziasm, care isi paraseste casa din Carolina de Nord pentru a instrui elevii uneia dintre cele mai rau famate scoli publice din New York. Prin metodele sale inovatoare, pasiune si altruism, Ron Clark reuseste sa ofere o sansa unor tineri condamnati deja de societate si sa transforme triumful lor in victoria sa proprie. Performantele lui Ron Clark nu au ramas neobservate de societatea americana, acesta primind titlul de profesorul anului 2000. Sursa: Cinemagia.

Trailer The Ron Clark Story:

3. Mona Lisa Smile (2003, nota IMDB: 6,1) cu Julia Roberts

Katherine Watson calatoreste din California in campusul Colegiului Wellesley din Noua Anglie in toamna anului 1953 pentru a preda istoria artei. In perioada de dupa razboi, Katherine se asteapta ca studentele ei, cele mai bune si cele mai inteligente din tara, vor profita de oportunitatile care li se ofera. Totusi, curând dupa sosirea ei, Katherine descopera ca mediul prestigioasei institutii este cufundat în obedienta. Sursa: Cinemagia.

Trailer Mona Lisa Smile:4. Radio (an 2003, nota IMDB: 6,9)
cu Edd Harris si Cuba Gooding Junior

Actiunea filmului se petrece intr-un mic orasel din Sudul Californiei si este povestea unei prietenii nemuritoare dintre un respectat antrenor de football din liceu Harold Jones (Ed Harris), si un tanar cu probleme mentale, poreclit Radio (Cuba Gooding, Jr) pe care atrenorul il ia sub aripa sa ocrotitoare, devenindu-i mentor. Sursa: Cinemagia.

Trailer Radio:

5. Bang Bang You’re Dead (2002, nota IMDB: 8.00) cu Tom Cavanagh si Ben Foster

“Copiii pot fi cei mai nemiloşi oameni. Incredibil de cruzi.”
Cuvintele elevului model Trevor Adams reflectă experienţa sa de la liceul Rivervale High. El a fost victima unei agresiuni atât de traumatizante încât a ameninţat că va arunca în aer echipa de fotbal. Dar salvarea lui vine de la profesorul de teatru, domnul Duncan, (Tom Cavanagh, vedeta filmului de televiziune “Ed”). El îi oferă lui Trevor rolul principal într-o piesă a şcolii, alături de minunata Jenny Dahlquist. Sursa: Cinemagia.

Trailer Bang Bang You’re Dead:

Reclame

2 răspunsuri »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s