[educatie/dezvoltare] Top 10 filme educatie (3)

Standard

Dupa cum v-am promis, continui prezentarea celorlalte filme inspirationale cu si despre profesori, elevi si educatie. Sa incepem:

6. The Emperor’s Club (anul 2002, nota IMDB: 6,8) cu Kevin Kline

William Hundert (Kline), un profesor de literatura clasica, cu principii solide, descopera ca lumea lui este zguduita din temelii pentru totdeauna atunci cand unul dintre elevii sai, Sedgewick Bell (Emile Hirsch) intra in sala de curs. Ceea ce incepe ca o batalie a orgoliilor deschide treptat drumul spre o relatie profesor-elev foarte apropiata, rezultatul fiind o adevarata lectie de viata, ce il urmareste pe Hundert si un sfert de secol mai tarziu. Sursa: Cinemagia.

Trailer The Emperor’s Club:7. Pay it forward
(anul 2000, nota IMDB: 6,9), cu Kevin Spacey

Eugene Simonet este un profesor de studii sociale care nu se asteaptã la o schimbare a clasei a saptea din acest an fatã de cea din anul trecut. “Eugene are acelasi discurs pentru elevii sãi în fiecare an, sperând, fãrã o certitudine, cã unul dintre ei îl va lua în serios”, spune Kevin Spacey. Un om ale cãrui cicatrici fizice scot în evidentã mult mai adâncile cicatrici emotionale, Simonet este cu toate acestea un profesor pasionat. Sursa: Cinemagia.

Trailer Pay It Forward:

8. Music of the Heart (an 1999, nota IMDB: 6,5) cu Meryl Streep

Cu multa truda, o profesoara de la o scoala din Harlem organizeaza cu copiii o orchestra de muzica clasica. Drumul parcurs de ea pentru a-i convinge pe reprezentantii scolii si pe parintii copiilor de importanta demersului ei este greu si complicat. Desi uneori ar vrea sa renunte, ea gaseste forta de a continua.

Trailer Music of the Heart:

9. Mr Holland’s Opus (anul 1995, nota IMDB: 7,2) cu Richard Dreyfuss

Glenn Holland este un compozitor chinuit de dorinta de a scrie o piesa muzicala memorabila, pentru a-si lasa amprenta asupra lumii. Holland accepta cu reticenta o slujba de profesor pentru a se descurca cu banii, reusind sa-i inspire pe studenti cu pasiunea lui pentru muzica. Cu trecerea anilor, Holland isi da seama ca amprenta pe care si-a lasat-o asupra studentilor este de departe o mostenire mai mare decat cea pe care si-a dorit initial sa o lase. Sursa: Cinemagia.

Trailer Mr Holland’s Opus:

10. Dead Poets Society (anul 1989, nota IMDB: 7,8) cu Robin Williams

La sfarşitul anilor ’50, intr-o scoala de elita din New England un profesor de literatura non-conformist (Robin Williams) isi învata elevii sa se abată de la litera cartii si sa dea frau liber pasiunilor. La inceput timorati si obisnuiti sa respecte regulile rigide care le ordoneaza viata la scoala si acasa, baietii sunt reticenti la cerintele acestui profesor excentric care ii impinge sa rupa din manuale paginile cu comentarii stupide sau sa se urce pe banci ca să priveasca viata din alt unghi. Sursa: Cinemagia.

Trailer Dead Poets Society:

Acum, in incheiere, va intreb: a existat vreun profesor in viata voastra de elev sau student care sa va fi inspirat sau sfatuit, care sa va ajute sa descoperiti ceea ce sunteti acum? Daca da, cum s-a comportat el/ea?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s