[guest post] Teatru în vitrină la Humanitas Kretzulescu

Standard

Într-o seară de iarnă geroasă în care, poate, stăteai liniştit la gura sobei răsfoind de zor o carte, la Librăria Humanitas Kretzulescu din Bucureşti a avut loc o piesă de teatru de tipologie neconvenţională.

Conceptul de „teatru în vitrină” a demarat prin 2009, când Ştefan Ruxanda şi Raluca Urea, artişti formaţi de şcoala de teatru a Maestrului Dan Puric, au jucat piesa „Falsul Autostop”, după nuvela lui Milan Kundera.

Un episod al acestui proiect a avut loc luni, 21 februarie, când trei actori care au comunicat nonverbal, Lelia Marcu, Ionel Barac şi Silviu Man, s-au jucat de-a dragostea. Piesa „Dragostea, pagină cu pagină”, regizată de Silviu Man, a reuşit să stârnească în librărie hohote de râs, oferind candoare şi delicateţe în momentele apropierii trupeşti a celor Doi. Cele trei sau patru rânduri de aplauze de la sfârşitul reprezentaţiei cu siguranţă au ambiţionat susţinătorii proiectului să conceapă şi să pună în scenă alte şi alte piese.

Pentru aceia dintre voi care nu aţi putut ajunge sau nu aţi ştiut de această piesă, vă invit să urmăriţi această piesă on-line la următorul link:

 

P.S. – Video si text by mishu88.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s