[educatie/dezvoltare] GoMentorship – mentorat si resurse

Standard

Cu ceva timp in urma am aflat de platforma de educatie alternativa GoMentorship, infiintata de cativa tineri romani care si-au dat seama ca cei din generatia lor si mai mici au nevoie de mentori, de indrumare, de oportunitati si de pareri oferite de oameni cu experienta.

GoMentorship are ca faciliteaza legatura unor tineri cu potential si nevoie de indrumare cu oamenii potriviti pentru acest lucru. Intalnesti domenii precum: resurse umane, educatie, antreprenoriat, jurnalism sau financiar. Fiecare dintre aceste domenii are mai multe sub-teme, numite si conversatii si fiecare conversatie este moderata de un mentor. Te poti alatura oricarei conversatii sau, daca aceasta s-a inchis, poti oricand sa urmaresti ce s-a discutat.

Tot ce trebuie sa faci este sa iti faci cont, sa iti completezi informatiile de baza, sa studiezi apoi conversatiile curente si sa aderi la cele care te intereseaza. Dupa acceptarea ta in conversatie, vei putea participa, pune intrebari sau raspunde pe tematica aleasa de tine. Platforma este in continua dezvoltare, deci te invit sa urmaresti constant ce conversatii apar!

Experienta mea de pana acum cu aceasta platforma este una pozitiva, in prima faza am urmarit resursele puse la dispozitie pe site si pot spune ca am citit si ascultat lucruri valoroase despre oameni si inceputurile lor, despre experiente si opinii, despre instrumente profesioane utile si lucruri inspirationale. Urmatorul pas a fost aderarea la unele conversatii de interes pentru mine, conversatii unde am putut primi lamuriri si am aflat de anumite oportunitati in domeniu.

Pe langa resursele si conversatiile din online, GoMentorship organizeaza conferinte lunare sau bilunare in care sunt invitati sa vorbeasca timp de 15-20 de minute despre inceputul carierei lor si experientele prin care au trecut pentru a ajunge ceea ce sunt acum oameni care inpira, oameni cunoscuti ce au reusit! Conferintele mi se par o experienta graitoare si inspiranta, le-am ascultat pana acum pe toate in online si intentionez sa merg sa le ascult si live. Acestea au loc Sala de Lectura a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti.

Cum vi se pare initiativa? Pentru mine este un TED autohton cu o tema cat se poate de actuala: modelele tinerei generatii!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s