Weekend de ianuarie: Scurtmetraje frantuzesti

Standard

Noaptea ce-a trecut a fost una dedicata scurtmetrajelor frantuzesti! Institutul francez a pregatit pentru cinefili o noapte cu cele mai bune scurtmetraje, grupate pe genuri si sesiuni. Evenimentul a inceput la ora 21 si a durat pana la ora 4 dimineata, in sala de cinema Elvire Popescu aflata in curtea institutului. Intrarea a fost libera, sala arhiplina si pot spune ca a meritat!

Am vazut doar prima sesiune, intitulata „Comique Trip – Les Jeux de l’amour”, pentru a prinde metroul inapoi spre casa, dar pot spune ca am ras cu pofta privind incurcaturile si istorioarele amoroase prezentate intr-o ora si jumatate. Un barbat incearca sa explice prin formule matematice o declaratie de dragoste incurcata („Pacotille”), un altul isi face „datoria pentru societate” salvand cuplurile de la rutina („Scotch”), o fata asculta povestile interminabile ale unui baiat si tot ceea ce vrea este sa il sarute(„Le baiser”) si povestile continua.

Pe langa acest eveniment, Institutul Francez gazduieste in mod constant conferinte, ateliere pentru copii, spectacole, cercuri literare, filme sau cursuri de limba franceza. De asemenea va asteapta la parterul institutului o librarie cafenea inaugurata de Carturesti. Va invit sa vizitati pagina institutului pentru detalii. Veti gasi cu siguranta activitati pe placul vostru!

Mai jos, afisul dedicat noptii scurtmetrajelor frantuzesti:

Photobucket

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s