[educatie/dezvoltare] Prezi, instrument educational

Standard

De Prezi am auzit de ceva timp insa am inceput sa il explorez de curand. Si am zis sa va spun si voua cateva cuvinte despre el. prezi este un instrument prin care puteti face prezentari, fiind o varianta alternativa Power Point-ului. O varianta fresh, interactiva si prietenoasa! Noutatea consta in existenta unui spatiu mare de lucru pe care pur si simplu asezi informatia, dupa care o ordonezi si o prezinti in sistem zoom in-zoom out. Nu folositi insa in excess aceasta functie caci poate avea un efect „ametitor”.

Pentru a putea accesa Prezi, trebuie sa va faceti un cont pe http://www.prezi.com. Veti putea astfel sa va realizati propriile prezentari si sa le stocati pe site in limita a 100 Mb (sau 500 Mb in varianta platita), le puteti descarca pentru a avea acces la ele si offline, cu specificarea ca nu poate fi modificat. Pentru a incepe tot ce trebuie sa faceti este sa apasati dublu click in locul unde doriti sa scrieti textul!

Prezi vine cu un „Bubble menu”, meniul principal, aflat undeva in stanga sus, unde poti scrie (Write), insera diferite tipuri de documente si chiar si videoclipuri de pe youtube (Insert). Poti, de asemenea, customiza diferite aspecte precum font, culori, simboluri (Colours, Frame) sau ordinea de aparitie a elementelor din prezentare (Path).

In centrul prezentarii apare un cerculet denumit „Transformation Zebra” care va ajuta sa va „intelegeti” cu textul: mariti sau micsorati, rotiti sau mutati textul in functie de preferinta.

Pe site gasiti atat tutoriale how to – video si text – la sectiunea Learn, cat si prezentari realizate de altii, ca model, la sectiunea Explore. Va invit si pe voi sa explorati Prezi, sa cititi, sa faceti incercari, sa va jucati cu diferitele functii!

Si penntru ca tot am vorbit de instrumente Web 2.0 si importanta lor in educatie, mai jos aveti o prezentare despre cum se poate folosi Prezi ca si instrument educational. Am gasit chiar pe site, la sectiunea „Explore” o prezentare despre acest aspect. Click pe imagine pentru a ajunge la ea:

Photobucket

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s