[timp liber] Teatrul Masca – talent, expresivitate, interactiune

Standard

Am fost la inceput de an la prima piesa din 2010 a Teatrului Masca – Acul Cumetrei Gurton. O piesa in stilul Masca, cu incurcaturi si situatiile comice care reies din acestea, cu dans si muzica, cu replici care starnesc rasete, cu expresii si miscari energice. Va recomand aceasta piesa, dar si oricare din repertoriul Masca, sunt toate una si una, nu pot avea decat cuvinte de lauda pentru continut si interpretare…si dorinta de a le vedea pe toate!

Teatrul, condus de Mihai Malaimare, se afla undeva prin cartierul Militari, e un teatru destul de mic si de ascuns printre stradute. Eu ajung destul de greu acolo, fac cam o ora, insa niciodata nu imi pare rau.

Inca de la procurarea biletelor, casiera te intampina amabil si intra in vorba cu tine. Cum intri, te intampina doamna de la intrare, care te invita si la ceainaria de la subsolul cladirii. Mergi la garderoba si acolo esti intrebat ce piese ai mai vazut la Masca, ce piesa ti-a placut, cum ti se pare acolo. La intrarea in sala esti condus de catre doamna de acolo chiar langa locul tau. Ce mai, oamenii de acolo stiu ca este important sa fii aproape de publicul teatrului si fac asta cu zambetul pe buze.

Intrand in sala, descoperi ca aceasta este destul de mica (are cred in jur de 100 de locuri), uneori neincapatoare. M-am intrebat odata de ce oare teatrul Masca nu face o sala mai mare? Insa mi-am dat seama ca aceasta sala este perfecta asa, deoarece cu un numar mai mic de oameni se creeaza altfel de relatie in timpul piesei! Actorii de la teatrul Masca stiu ca este important sa se apropie de public in timpul spectacolului si lucrul acesta da o altfel de dinamica piesei si starii publicului.

Incepe piesa – niste actori foarte energici si expresivi intra in scena si ma binedispun pe loc… sunt fete cunoscute pentru mine si prietenul meu, intrucat am participat la multe spectacole de-ale lor. Si cu cat sunt mai cunoscute, cu atat devin mai aproape de sufletul nostru. Sunt actori care joaca minunat impreuna, oameni talentati in asa multe domenii, oameni care se exprima cu o mare naturalete si reusesc sa creeze o mare energie in sala.

Ceea ce imi mai place la ei este ca indifierent unde ma uit pe scena in timpul piesei, chiar si atunci cand sunt doar doi actori in mijlocul actiunii, vad la fiecare dintre ceilalti, aflati in plan secund sau mai pe margine cate o expresie, o grimasa, fiecare face ceva sau exprima ceva si stiu ca oriunde mi-ar pica privirea, spectacolul este prezent.

Cand nu te astepti, ii vezi sarind pe trambulina la balconul unde te afli, ii vezi trecand printre randuri si asezandu-te langa tine pe scaun, ii vezi interactionand cu tine, uitandu-se direct in ochii tai si multumindu-ti printr-un gest la finalul spectacolului. Nu stiu cum se intampla la altii, dar eu ma binedispun la fiecare piesa de-a lor si plec de acolo plina de energie!

Nu v-am vorbit aici despre o piesa anume, ci despre toate piesele in sine, despre un stil aparte si oamenii din spatele scenei, despre bun gust si cultura, despre energie si ras, despre actori tineri si plini de potential, despre actori cu experienta, dar cu sufletul tanar! Despre un spatiu mic, dar calduros, despre cat conteaza interactiunea cu publicul si talentul! Despre Masca!

***La teatru puteti ajunge astfel:
-cu autobuzul 178, coborati la statia Teatrul Masca
-cu tramvaiul 41, la statia Lujerului, dupa care mergeti pe Bvd. Uverturii.
-cu metroul, statia Lujerului, dupa care mergeti pe Bvd. Uverturii.

***Programul lunii ianuarie la Masca il gasiti aici.

Un răspuns »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s