[timp liber] Zoltan Bela – Self reflecting 30

Standard

Am fost, in weekend, la recomandarea „Adevarul de seara” la expozitia Self Reflecting 30″ a lui Zoltan Bela, deschisa in perioada octombrie – decembrie 2009 la Galeria „Point Contemporary”.

Galeria se afla pe Strada Icoanei nr. 15, langa frumosul parc „Gradina Icoanei”, „Scoala Centrala” si Biserica Icoanei. Este o cladire alba si inalta intr-o zona de constructii. Se ajunge cu 135, coborare la statia Mihai Eminescu. Parcul se afla drept inainte, iar strada, pe una din laturile parcului.

„In Bucuresti s-a deschis de curand un spatiu care sustine diseminarea si prezentarea artei contemporane romanesti şi internationale, atat pe teritoriul nostru cat si inafara acestuia: Point contemporary gallery (www.pointcontemporary.com). Spatiul galeriei situate pe Str. Icoanei, la nr.15, insumeaza aproximativ 300 de mp amenajati ca un white cube si dispune de o terasa larga, cu vedere panoramica asupra centrului Capitalei.” (Adina Zorzini)

Lucrarile lui Zoltan Bela sunt o concentrare a unor amintiri si obiecte ce au apartinut lui si familiei lui. Expozitia se imparte in prezentarea unor tablouri care surprind diferite momente si a unor „capsule ale timpului” care pastreaza la loc sigur o serie de obiecte din trecutul sau: cheia de la apartamentul sotiei sale, cravata de pionier a artistului sau o foiae dintr-un carnet de note.

Practic avem de-a face cu o bibliografie.
„Expozitia este practic un grupaj de picturi si obiecte “scarabeu”, in care Zoltan Bela si-a împreunat amintirile copilariei proprii cu acelea ale sotiei sale (Antoaneta, alintata Anto), si pe care le-a organizat apoi în functie de imaginea fiului lor (baietelul Luca).” (Adina Zorzini)

Expozitia are impact personal asupra celor ce au trait acele vremuri, chiar si eu imi amintesc de cutia de acuarele „Pitic” sau de jocul „Pacalici”.

Multumesc Andreei Micu, de la point, pentru materialele si pozele pe care mi le-a pus la dispozitie pentru realizarea acestui blog. Revin mai pe seara cu pozele facute de mine.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s