[timp liber] Haideti „La Pedale”!

Standard

Zilele trecute am fost in parcul Herastrau pentru 2 ore de plimbat in aer liber cu biclele de ”La Pedale” (www.greenrevolution.ro). Vineri, inainte ca vremea sa se raceasca, am mers cu cateva prietene pentru a profita de zilele frumoase de toamna si de bike sharing-ul oferit de Green Revolution: bicle gratis, inchiriate pentru maxim 2 ore, pe baza buletinului si a unui contract de predare-primire, completat pe loc. Initiativa are loc de mai bine de o luna, in fiecare zi, intai fiind in parcul Kiseleff – cu 120 de biciclete pe 3 marimi si apoi extinzandu-se in Herastrau – cu 75 de biciclete. Frumoasa initiativa, mai ales pentru cei care nu au bicicleta sau au, dar parcurile mari sunt destul de departe, cum este si cazul meu. Herastrau este un parc in care ai unde sa te plimbi, chiar daca esti expert sau avansat in mersul pe bicicleta.

Mai nou, in Herastrau s-a facut o pista nou-nouta de 1700 m. Acest lucru a fost realizat de catre Petrom, in urma „Crosului Generatiilor” de anul trecut. Petrom s-a angajat sa faca atatia metri de pista cati participanti au fost la acest eveniment. Foarte frumoasa initiativa si cu rezultate vizibile si utile: o initiativa sportiva a sprijinit o alta. Mie imi plac foarte mult aleile mari si drepte ale Herastraului, avand in vedere ca nu merg de mult timp cu bicla, dar ma descurc, mai nou, si la intoarceri bruste :) Cu ocazia asta, voiam sa incurajez oamenii care, desi poate au 20-25 de ani, nu stiu sa mearga pe bicla, dar isi doresc sa invete. Am destule prietene care ar dori sa invete, dar intampina teama aceea fireasca de la inceput. Eu una am invatat cu ajutorul prietenului meu, care a avut rabdare si m-a ghidat in fiecare pas, iar acum sunt fericita ca pot merge pe bicla, este un „sport” super fain.

Acum, revenind la centrul „La Pedale” – sunt curioasa daca va mai functiona si in anotimpul rece. Imi place initiativa, este de laudat ca au reusit sa dea posibilitatea bucurestenilor de a se plimba gratis si pentru faptul ca incurajeaza mersul pe bicicleta. Parcul Herstrau este plin de biciclete verzi de toate marimile, vin tati cu copilasi, grupuri de tineri sau adulti. Cererea mare duce insa si la un mic dezavantaj, acela ca uneori trebuie sa se astepte venirea bicicletelor, chiar si jumatate de ora, o ora. Echipa de la inchirieri este ok, cu mici exceptii si comentarii malitioase din partea lor. Ma bucura, insa ca mai nou sunt tot felul de evenimente care sprijina mersul pe bicicleta si avantajele acestuia.

LE: In curand se intentioneaza deschiderea unui al 3-lea centru „La Pedale” in parcul Bazilescu.

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Un răspuns »

  1. Pingback: S-a redeschis “La Pedale” « Springflower24's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s