[timp liber] Buna ziua. Din partea noastra, un zambet!

Standard

Buna ziua. Din partea noastra, un zambet pentru dumneavoastra! Asa a inceput plimbarea zambareata de ieri si in ritmul acesta a continuat pana ce am plecat, reusind sa impart, alaturi de iubitul meu, Mihai, 27 de zambete.

Locatia a fost Parcul 23 August, din apropiere, un parc ce noua ne place deoarece sunt foarte multe mamici cu copilasi, ei fiind principalii beneficiari ai zambetelor noastre de ieri. Intotdeauna mamele cu copii mici mi-au atras privirea, mai ales cand vezi o mogaldeata care se bucura din orice vede in jur.

Pe la ora 18 am pornit de acasa amandoi, nu inainte sa ne punem in piept cate un ”zambarici”, caci asa am denumit simbolul zambetelor. Le-am pus pe toate, post-it-uri colorate in 4 culori intr-un plic pe care l-am denumit “Cutia de zambete”. In drum spre parc uneori atrageam privirile oamenilor datorita “zambaricilor” din piept. Treceam pe langa magazine, cofetarii, farmacii, posta si ii spuneam lui Mihai: “Uite aici merge sa impartim zambete in ziua cu magazinele!, “Si aici! Si aici!”.

Initiativa deosebita, lucru pe care nu mi-am inchipuit ca il voi face. Ideea de a face asta mi-a creat emotii inca dinainte sa incep, ma intrebam “cum o sa fie?”, „cum or sa reactioneze oamenii?”, “o sa putem sa dam toti zambaricii?” etc. In drum spre parc, pe o alee cu mult verde, am dat primul zambarici unei familii de bunici cu nepotica. Reactia lor a fost pozitiva, desi un pic sceptici, insa l-au primit si fetita l-a luat imediat in mana. De altfel avem si poza pusa pe zambesc.eu cu ea: “Un zambet pentru fiecare!”. Toti copilasii intalniti au fost foarte dulci! Am impartit chiar si la 2 batranele, care s-au bucurat foarte mult, ne-au spus: ”Multumim, sanatate!”

Apoi intrand in parc, am primit in mare parte remarci pozitive, desi nedumerite, mamicile erau foarte receptive, unele dintre ele doar primeau zambariciul fara sa aiba o anumita reactie, dar altele -destule dintre ele- au multumit, ne-au zambit inapoi si le-au explicat copilasilor ce au primit.
Am impartit si direct la copilasi, una dintre fetite nefiind decisa la culoarea pe care sa o aleaga, asa ca m-am asezat langa ea si am inceput sa o intreb. A fost un singur tatic care nu a acceptat sa ne primeasca zambariciul, uitandu-se intrebator si zicand: “Gata, v-am zambit inapoi!”, insa chiar daca nu a acceptat post-it-ul, am reusit sa il facem sa zambeasca.

Faceam cu schimbul eu si Mihai, cand dadea unul dintre noi zambete, celalalt ii facea poze si invers. M-am bucurat ca, pe masura ce dadeam post-it-uri, ma surprindeam ca devin din ce in ce mai zambitoare si ca raman asa, nu trebuia sa devin asa deoarece deja zambeam cu toata puterea. Si acea ora cat am ramas cu zambetul pe buze mi-a creat interior o stare foarte buna. Ma bucuram sa vad ca mamicile zambesc si ele si inteleg mesajul nostru. Ceea ce ma face sa vad inca odata ca zambetul e „contagios” si se mentine prin zambetul pe care ti-l ofera celalalt in schimb!

Per ansamblu, a fost o experienta frumoasa, ma bucur sa vad ca oamenii, desi nu ii vezi asa mereu, reactioneaza frumos la o initiativa de-a ta, ca, desi ii scoti din normalul unei plimbari in parc, ei sunt receptivi. Multi ne intrebau “Cu ce ocazie?” si le-am spus de campanie si i-am invitat sa viziteze site-ul, caci pe spatele post-it-ului am pus numele campaniei, perioada derularii ei si site-urile zambesc.eu si lumebuna.ro. M-am gandit ca oamenii au nevoie sa vada cu ochii lor ca este vorba de ceva serios si facut cu drag. Ma bucur ca ieri, in parcul 23 august am reusit sa facem sa zambeasca o mana de oameni si ca mesajul a ajuns, sunt sigura, chiar si la cei care ne-au privit cu scepticism.
Cel mai important este ca am oferit zambete, ni s-a raspuns cu zambete, ni s-au acceptat zambaricii, ni s-a multumit inapoi, iar mesajul a ajuns unde trebuia sa ajunga!
Un zambet si inca unul si inca unul… lumea se schimba cu pasi mici… de copilas!
Poze la http://zambesc.lumebuna.ro/2009/07/daruieste-un-zambet-ziua-1-parc/
Cu drag,
Florentina si Mihai

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s